Fotografering - yeees!

Jäklar va kul att ni vill veta mer om en fotografering med mig! Innan ni slår till och bokar så antar jag att ni vill veta lite mer om hur det här går till, right?

Jag antar att ni är busy busy och känner er stressade bara över att behöva läsa igenom den här sidan. Då är det här ett perfekt tillfälle att faktiskt boka in en tid när ni inte har en massa måsten (förutom att släppa in mig när jag ringer på). Har ni riktigt små barn så kan jag dra mig till minnes att de vill ha både en förmiddags- och en eftermiddagslur, så då anpassar vi oss efter det, såklart. Kanske även mamman behöver en nap, vad vet jag.

 

Frågor som jag gissar att ni har...

Måste vi vara hemma hos oss?

Nej, vi kan vara var ni vill. Kanske i stugan på landet, vid favoritstranden, eller vid skateparken. Bara det är ett ställe där ni känner er hemma och brukar vistas ofta.

Vad ska vi göra då?

Ni ska göra det ni brukar göra när jag inte är där för bilderna är till för er och era barn. Ni kanske bakar, övar på att gå (gäller kanske främst 1-åringar), gosar, åker ut med båten, bygger lego, pysslar, tjafsar, äter lunch eller bara skruttar runt. Det viktiga är inte vad ni gör utan att ni är där, tillsammans. Jag kommer att hänga med på allt ni gör och kommer förmodligen inte kunna låta bli att delta på ett hörn samtidigt som jag fotar. Jag kan göra minst tre saker samtidigt, det vet jag.

Vi har större barn som sitter med mobilen fastklistrad i handen. De rör sig knappt alls.

Japp, jag med. Men vet ni, ibland lyfter de blicken och blir riktigt mysiga för en stund och då är jag där, så ni kan minnas ögonblicket. Allvarligt talat. Vi föräldrar har en tendens att tro att det är det enda de gör, men nu kommer ni att få veta vad som egentligen händer bakom den stängda dörren. Jag har mina trix liksom, om vi säger så.

Måste vi klä upp oss?

Brukar ni göra det på fritiden så, ja. Annars, nä. Själv minns jag att jag hade ett par randiga långkalsonger med hål på knät som alltid åkte på så fort jag var hemma. Minns att mamma förbjöd mig att ha dem på när jag tog cykeln till Ica. Varför? Fortfarande ingen aning, jag kände ju alla jag eventuellt kunde möta på vägen.

Vi känner att vi skulle vilja anlita en städfirma innan, pga stökigt.

Skit i det. Den här fotograferingen ska visa verkligheten och jag gissar att även ni har lite damm i hörnen vanligtvis. Lägg pengarna på en glassbuffé med extra allt istället.

Om vi vaknar upp med ashög feber eller av en kaskadkräkning i sängen då?

Då bokar vi om. Tack.

Det kostar ju pengar det här, hur betalar vi?

Själva fotograferingen kostar 1500 kr (ca 1,5 timmes fotografering) och betalas vid bokningstillfället (resekostnad tillkommer utanför Stockholm). Då skickas även ett avtal som ni ska lusläsa, helst med glasögon. Bilder och produkter köps separat och betalas efter beställning. Allt via faktura på 10 dagar.

Vad händer när du gått hem?

Vi avslutar alltid med familjekärlek och mina halvgalna lekar, sen får ni underhålla er själva, för jag går hem och tankar ner en massa härliga bilder och sätter igång att redigera. Efter ca 1 vecka kommer ett mejl med en länk till ert webgalleri. Där kan ni oooa och ojjjja er över hur fina ni är. När ni gjort det väljer ni ut de antal bilder som ingår i det paket ni vill köpa (förutom om ni slår till på storsäljaren ”Vi-är-värda-det-bästa-paketet” där ni får samtliga digitala bilder och inte behöver välja bort några alls).